O nas


Željko Radmanović in Jure Tušek

Barral inštitut Slovenija je podružnica svetovno znanega vrhunskega mednarodnega zdravstvenega inštituta Barral Institute International, s sedežem na Floridi v ZDA. Na pobudo magistrov osteopatije Željka Radmanovića in Jureta Tuška je podružnico ustanovila Akademija za manualno terapijo.

Barralov inštitut je organizacija za zdravstveno izobraževanje, usposabljanje in raziskovanje, zavezana napredku visceralne manipulacije, nervne manipulacije in manualnih terapij. Inštitut si prizadeva za boljše razumevanje in vrednotenje terapevtskega učinka omenjenih terapij; po svetu izvaja delavnice za izobraževanje in usposabljanje zdravstvenih praktikov v ustreznih tehnikah ter spodbuja seznanjanje splošne javnosti z obstojem in terapevtsko vrednostjo teh pristopov k zdravljenju. Študenti prihajajo iz vrst osteopatov, alopatov, kiropraktikov, zdravnikov orientalske medicine, fizioterapevtov, delovnih terapevtov, akupunkturistov, maserjev in drugega strokovnega osebja. Barral in njegova mednarodna ekipa inštruktorjev usposablja zdravstvene strokovnjake po vsem svetu.

Barral Institute International je bil ustanovljen leta 1985, ime pa je dobil po svojem ustanovitelju, francoskem osteopatu in fizioterapevtu Jean-Pierru Barralu (1944). Slednji je bil zaradi razvoja visceralne manipulacije, ki se poučuje na inštitutu od leta 1985, poimenovan za enega glavnih zdravstvenih inovatorjev novega tisočletja (Time).

Barralov inštitut izvaja svoj program usposabljanja prek podružnic po svetu. Slovenska podružnica Barral inštitut Slovenija ima sedež na Ptujski 19 v Ljubljani.

 

 

Barral & Upledger Institute Slovenija
Ptujska ulica 19
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 54 63 201
GSM: 041 540 942
E-mail: info@barralupledger.si

Barral.Upledger.Slovenija