Kaj je visceralna manipulacija?


Beseda “viscera” se nanaša na notranje organe, kot so jetra, ledvice in črevesje.

Visceralna manipulacija je nežna manualna terapija, ki izboljšuje sposobnost telesa za sproščanje restrikcij in nezdravih kompenzacij, ki povzročajo bolečine in disfunkcije.

Visceralna manipulacija ali VM se fokusira ne le na mesto bolečine ali disfunkcije, temveč se ukvarja s celim telesom, da bi odkrila izvor težave.

VM terapevt občuti zmanjšano gibanje v notranjih organih in restriktivne vzorce v telesu ter zatem uporabi VM tehnike. Pomaga si s posebno generiranimi manualnimi silami, ki spodbujajo normalno gibljivost, tonus in premikanje notranjih organov in njihovih vezivnih tkiv.

Usposobljeni praktiki uporabljajo ritmične premike visceralnega sistema, da ocenijo, kako nenormalne sile stopajo v interakcijo z normalnimi telesnimi silami, jih prekrivajo in vplivajo na njihovo delovanje. Te nežne manipulacije lahko potencialno izboljšajo delovanje posameznih organov, sistemov, v katerih delujejo organi, in strukturno integriteto celega telesa ter ponovno vzpostavijo sposobnost telesa za prilagajanje in okrevanje.

Barral & Upledger Institute Slovenija
Ptujska ulica 19
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 54 63 201
GSM: 041 540 942
E-mail: info@barralupledger.si

Barral.Upledger.Slovenija