Dr. John E. Upledger


Dr. John E. Upledger, D.O., O.M.M. (1932-2012), je bil ustanovitelj in nekdanji predsednik Upledgerjevega inštituta. Inštitut, ki je zavezan naravnemu izboljševanju zdravja, je v svetu priznan zaradi pionirskih programov kontinuiranega izobraževanja in usposabljanja, kliničnih raziskav in terapevtskih storitev.

Med svojo kariero osteopatskega zdravnika je bil dr. Upledger znan kot inovator in vodilni zagovornik preučevanja novih terapij. Mednarodni sloves mu je prinesel zlasti njegov razvoj kraniosakralne terapije. Z razvojem tega terapevtskega pristopa si je dr. Upledger pridobil priznanje revije TIME, ki ga je zaradi potrjenih kliničnih aplikacij te terapije uvrstila v “naslednji val ameriških inovatorjev”.

Upledger je prav tako deloval v posvetovalnem telesu za program alternativne medicine pri Uradu za alternativno medicino v sklopu Nacionalnih inštitutov za zdravje v Washingtonu. Čeprav si je večino svojih izkušenj pridobil skozi zasebno klinično prakso, je dr. Upledger od leta 1975 do 1983 služboval kot klinični raziskovalec in profesor biomehanike na Michiganski državni univerzi. V tem obdobju je vodil ekipo anatomistov, fiziologov, biofizikov in bioinženirjev, ki je izvajala eksperimente, s katerimi je testirala obstoj in vpliv kraniosakralnega sistema.

Rezultati teh znanstvenih študij so pojasnili funkcijo kraniosakralnega sistema in njegovo uporabo pri ocenjevanju in odpravljanju slabo razumljenih disfunkcij možganov in hrbtenjače. Dr. Upledger je na njihovi podlagi razvil kraniosakralno terapijo in druge, komplementarne terapevtske metode.

Leta 1985 je ustanovil Upledgerjev inštitut, klinično in izobraževalno središče s sedežem v Palm Beach Gardens na Floridi. Odtlej je več kot 50.000 zdravstvenih strokovnjakov po svetu študiralo terapevtsko vrednost dela na kraniosakralnem sistemu.

V 25 letih je dr. Upledger napisal štiri učbenike: Kraniosakralna terapija (z Jonom Vredevoogdom); Kraniosakralna terapija II, Onkraj dure, kjer podrobno pojasni delovanje kraniosakralnega sistema; Somato-emocionalna sprostitev in onkraj (izv. SomatoEmotional Release and Beyond) ter Možgani so rojeni (izv. A Brain is Born). Napisal je tudi kratko in uporabno uvodno delo Vaš notranji zdravnik in vi (izv. Your Inner Physician and You).

Poleg omenjenih knjig je dr. Upledger razvil študijske vodnike za poučevanje v razredu ter napisal na desetine člankov za strokovno pregledane in specializirane publikacije.

Dr. Upledger je leta 1987 ustanovil Upledgerjevo fundacijo, da bi dosegel manj srečne ljudi in pomagal izboljšati njihove življenjske izkušnje. Ta neprofitna organizacija je zavezana nenehnim raziskavam in razvoju novih terapevtskih aplikacij ter oblikovanju programov za nudenje pomoči skupnosti, ki izboljšujejo splošno zdravje.

 

Barral & Upledger Institute Slovenija
Ptujska ulica 19
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 54 63 201
GSM: 041 540 942
E-mail: info@barralupledger.si

Barral.Upledger.Slovenija